Lees Ook

WITRON blijft succesvol

WITRON blijft succesvol
Als internationaal marktleider op het gebied van geautomatiseerde logistiek voor voedselretail kan de WITRON Group terugkijken op een succesvol boekjaar 2022. De verkoop steeg met 14,3 procent vergeleken met een jaar eerder, naar 1,2 miljard euro. Verder werden wereldwijd 800 nieuwe collega's aangenomen, waarmee het totale aantal medewerkers op 5900 komt. Om aan de toekomstige vraag naar vakkundige medewerkers te kunnen voldoen, hebben 110 nieuwe stagiairs een arbeidscontract ontvangen in 18 stageberoepen. De 'Flow Picking Machinery'-oplossing trok de aandacht en won twee prestigieuze logistieke prijzen.
De vele WITRON-klanten binnen voedselretail in Europa, Noord-Amerika en Australië die vertrouwen op de geautomatiseerde distributiecentra van de logistiek partner voor het leven uit Parkstein blijven onze basis voor gezonde groei - zowel voor droge goederen als voor vers- en diepvriesproducten. De end-to-end-oplossingen van WITRON overtuigden dankzij meerdere voordelen als het gaat om eersteklas klantenservice, kostenbewustzijn, kwaliteit en duurzaamheid - zowel voor medewerkers als voor het milieu. Daarnaast droegen innovatieve omni-kanaaloplossingen en de succesvolle implementatie van Brownfield-projecten bij aan de positieve zakelijke ontwikkeling.
 
Vooral het vertrouwen van vaste klanten in de kwaliteit en betrouwbaarheid van WITRON mag genoemd worden. Dat heeft ervoor gezorgd dat twee Noord-Amerikaanse retailers inmiddels hun vijfde distributiecentrum hebben besteld.  Een Spaanse retailer heeft al zijn 14e project samen met WITRON gerealiseerd.
 
Dankzij een zeer goede ordervoorspelling en bestaande raamovereenkomsten was het mogelijk om de voorraadcrisis op de internationale inkoopmarkten zeer goed te compenseren en om betrouwbaar te voldoen aan de deadlines die aan WITRON-klanten waren toegezegd.

​Betere verticale productie-integratie

Voit Stefan GmbH uit Pleystein wordt onderdeel van de WITRON Group en wordt geïntegreerd op het gebied van personeel en organisatie. Door de overname van het familiebedrijf uit Oberpfalz (Duitsland), dat bekend staat als ‘Der Stahlfertiger’, is WITRON nog dichter bij zijn doel gekomen om klanten steeds meer verticale productie-integratie uit één bron te kunnen bieden. Naast zijn oorspronkelijke kernactiviteiten gaat Voit Stefan GmbH logistiek hoofdaannemer WITRON ondersteunen bij de productie van platformconstructies, onderdelen voor stalen constructies van AS/RS en onderdelen voor conveyor-elementen. Het internationaal opererende Voit Stefan GmbH, dat in 2002 is opgericht, heeft op dit moment ruim 80 medewerkers in dienst en verwerkt tussen 10.000 en 12.000 ton staal per jaar op een productiegebied van 25.000 vierkante meter.

​Eigen stapelkranen voor pallets

Het assortiment stapelkranen wordt ook uitgebreid. Tot nu toe omvatte het assortiment exclusief hoogwaardige stapelkranen voor bakken en trays voor OPM-, DPS- en AIO-oplossingen. In de toekomst komen ook de nieuw ontwikkelde stapelkranen voor pallets voor geautomatiseerde hoogbouwmagazijnen, CPS en verzendbuffersystemen op het productieschema te staan. Deze zijn in het verleden ingekocht bij externe leveranciers.
 
Er kan ook innovatie worden gemeld als het gaat om cloudgebaseerde oplossingen voor magazijnbeheer, het uitbreiden van de platformeconomie, de digitalisering van processen in de besturingswereld en een nog transparantere bruikbaarheid en gebruikerservaring van WITRON-toepassingen.

​Europees logistiek project van het jaar

WITRON en de Franse voedselretailer E.LECLERC Socamil hebben een prestigieuze prijs ontvangen. In maart 2022 wonnen de twee bedrijven al de vermaarde Franse logistieke prijs 'Rois de la Supply Chain'. Het succes van de projectpartners zette zich voort in november 2022 met het winnen van de 'European Logistics Association Award' in de categorie 'Project van het Jaar'. De ELA Award wordt beschouwd als de 'Champions League' onder de internationale logistieke prijzen. De twee bedrijven overtuigden met het ontwerp en de implementatie van het volledig geautomatiseerde omni-kanaal-/multi-temperatuurdistributiecentrum in Castelnaudary - inclusief de eerste integratie van de allereerste 'Flow Picking Machinery' ter wereld. De jury benadrukte vooral het enorme voordeel voor de klant dat met dit project werd behaald: een hoge mate van automatisering en ergonomische werkprocessen ter compensatie van het tekort aan vakkundige werknemers, een bezorgdienst met maximale kwaliteit voor winkels en consumenten, plus uitgebreide duurzaamheid dankzij een geringere ruimtebehoefte, minder afval, optimaal vrachtwagengebruik dankzij veel dichter opeengepakte winkelpallets, en de daaruit voortkomende CO2-reductie.
 Onderwerp: Warehouse Management 
Lees Ook
X