• actualkey: wekelijkse
  • currentnieuwsbrief: 76411
  • currentteamplate: Wekelijkse 88
Witron pakt uit met innovatieve magazijnoplossingen voor retail, e-commerce en onderdelenlogistiek

Witron pakt uit met innovatieve magazijnoplossingen voor retail, e-commerce en onderdelenlogistiek

Tijdens zijn logistieke dag in het Duitse Parkstein zette Witron onder de noemer ‘The Digital Logistics Center’ diverse recente innovaties in de kijker. In het oog sprong het Efficient Mobile Picking systeem (EMP). De basis van deze oplossing vormen de WIBOT’s, autonome pickvoertuigen die onderling verbonden zijn tot een zwermintelligent systeem en medewerkers bijstaan in het pickproces.
 
De WIBOT is in staat om zichzelf te oriënteren in het dc en zelfstandig op de juiste picklocatie te stoppen. De WIBOT zal op het LED-display tonen wat de volgende picklocatie is en de picker daar rechtstreeks naartoe leiden. Tijdens het proces kunnen tegelijk 3 orders gepickt worden op diverse leggers, zoals pallets of rolcontainers. Een optisch signaal toont de picker op welke legger hij een krat moet plaatsen. Op de pick-by-light displays staat telkens de te picken hoeveelheid. Dankzij de zwermintelligentie kunnen meerdere voertuigen probleemloos in dezelfde gang rijden. Zo worden automatisch inhaalmanoeuvres gemaakt, afhankelijk van de prioriteiten en efficiëntieberekeningen. Geavanceerde veiligheidssystemen voorkomen botsingen tussen voertuigen en pickers. Afhankelijk van de drukte is het aantal voertuigen binnen dit systeem snel en gemakkelijk aan te passen.


Daarnaast stelt Witron zijn nieuwe All-in-One Order Fulfillment systeem (AIO) voor. Dit systeem verenigt processen die traditioneel vaak in 2 aparte magazijnzones worden afgehandeld. We denken hierbij bijvoorbeeld aan winkel- en e-commerceverkoop. Zo worden binnen hetzelfde systeem – indien nodig – goederen opnieuw verpakt, gepickt en bestellingen samengevoegd. Ook verschillende SKU-reeksen – hoog of laag volume, stuks of kleine kratten, enzovoort – en veranderingen in rotatie kunnen in dit systeem dynamisch worden opgevangen. Het AIO-systeem is geschikt voor uiteenlopende sectoren, bedrijfsgroottes en businessmodellen.
 
De AIO-oplossing is gebaseerd op de intelligente verdeling van de goederen in het magazijn, van waaruit ze direct vanuit kratten of dozen in de verzendeenheid worden verzameld. Met geavanceerde loadkranen zoals de DML (Dynamic Mini Load) shuttles, blijven goederen optimaal verdeeld over de magazijngangen. Via de Multi Order Picking worden orders voor verschillende klanten tegelijk gepickt op ergonomische zonewerkplekken. Voor verschillende pickvarianten is een oplossing voorzien, ongeacht of de artikelen in een krat of in de verzendverpakking komen. Via zijn RFID-polsband wordt elke picker optimaal ingezet. Zo kan een medewerker op ‘normale’ dagen op verschillende plekken werken, terwijl op piekdagen meerdere personen in één pickzone kunnen worden ingezet. Bovendien worden de pickers via hun RFID-polsband herkend in de verschillende zones, zodat ze niet telkens hoeven in- en uit te loggen. Retours kunnen na kwaliteitscontrole terug in de voorraad worden opgenomen en ook value added services kunnen in het systeem worden geïntegreerd. Binnen dit geheel speelt het Witron warehouse management system een centrale rol.  
 
Specifiek voor het verzamelen van verse voeding schoof Witron verder nog het nieuwe, schaalbare OFP-systeem (Optimal Fresh Picking) naar voren. Dit automatisch systeem staat enerzijds in voor de picking van volle kratten en dozen, anderzijds voor de stuksgewijze picking uit kratten en dozen. Dat gebeurt op een winkelvriendelijke manier en met een en dezelfde technologie, met de ondersteuning van slechts enkele conveyors. De verwerking van de kratten gebeurt volledig automatisch, voor de stukpicking worden meerdere pickers in een gang ingezet. De processen binnen dit systeem worden constant geoptimaliseerd, gebaseerd op een continue communicatie tussen de verschillende componenten.
 
X