• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 76360
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Hamat vergroot bulkopslag met 28 meter hoog kranenmagazijn

Hamat vergroot bulkopslag met 28 meter hoog kranenmagazijn

Met het inhijsen van twee palletkranen nadert het nieuwe hoogbouwmagazijn van Hamat zijn voltooiing. De nieuwbouw moet de mattenfabrikant uit het Nederlandse Genemuiden toelaten de ruimte voor zijn bulkvoorraad flink te vergroten. Het hoogbouwmagazijn van 28 meter hoog biedt plaats aan 16.700 europallets. Voor de complete inrichting, inclusief twee wisselrijdende kranen, conveyors en besturingssoftware, tekent Lalesse Europe. Het hoogbouwmagazijn wordt eind augustus opgeleverd, net op tijd voor de start van het hoogseizoen van Hamat. Immers, met name in de winter is de vraag naar deurmatten extra groot.
 
De reden voor de bouw van het nieuwe hoogbouwmagazijn was ruimtegebrek. Het snelgroeiende Hamat beschikte in Genemuiden over een magazijn met ruimte voor 12.000 pallets, maar was door de toenemende vraag gedwongen om extern ruimte in te huren. “Bovendien is de markt veranderd”, verklaart bedrijfsleider Bernhard van Dalfsen. “Klanten die vandaag bestellen, willen morgen al geleverd krijgen. Dat kan alleen als wij genoeg op voorraad leggen.” Op het moment dat Hamat de, beslissing moest nemen, had het bedrijf in Genemuiden nog maar een klein stuk grond over. Een compact opslagconcept was dus noodzakelijk. “De keuze voor hoogbouw is ook gemaakt met het oog op de toekomst. We zochten een oplossing waarmee we 20 tot 30 jaar vooruit konden. Met de combinatie van een hoog pand en een kranenmagazijn hebben we die oplossing gevonden”, stelt Van Dalfsen.
 
In het pand is ruimte voor 4 gangen, waarin twee wisselrijdende kranen de pallets dubbeldiep wegzetten. Een stelsel van conveyors verzorgt de aan- en afvoer van pallets. Bij inslag plaatsen de heftruckchauffeurs van Hamat de pallets met eindproducten op een opzetpunt, waarna een traversewagen ze over de gangen verdeelt. Bij uitslag wordt het omgekeerde proces gevolgd. Samen bieden de twee 28 meter hoge palletkranen meer dan genoeg capaciteit voor het hoogseizoen, als op piekdagen 600 pallets per dag moeten worden in- en uitgeslagen.


 
X