• actualkey: wekelijkse
  • currentnieuwsbrief: 76411
  • currentteamplate: Wekelijkse 88
Infor kondigt AI-platform aan

Infor kondigt AI-platform aan

Softwareleverancier Infor introduceert onder de naam Coleman een Artificial Intelligence (AI) platform voor Infor CloudSuite-applicaties. Het platform werkt op de achtergrond van een applicatie aan het verbeteren van processen door middel van datamining en machine learning. Denk hierbij aan processen rond voorraadbeheer, transportroutes en het voorspellen van onderhoud. De AI-gedreven aanbevelingen moeten helpen gebruikers om efficiënter zakelijke beslissingen te nemen. De naam ‘Coleman’ is meteen ook een eerbetoon aan Katherine Coleman Johnson, een fysicus en wiskundige die met cruciale berekeningen meehielp om de mens naar de maan te krijgen.

Coleman fungeert als slimme AI-partner die het werk van gebruikers aanvult. Het platform gebruikt daarvoor natural language processing (NLP) en beeldherkenning. Op basis van gesprekken ontwikkelt Coleman een relatie met de gebruiker, die wordt weergegeven in Infor Ming.le, het sociale samenwerkingsplatform, of in een synthetic conversational user interface. Dat laat toe om efficiënter te werken, aangezien uit onderzoek blijkt dat mensen 3 tot 4 keer zoveel woorden per minuut kunnen spreken en horen dan typen. Door grote hoeveelheden gegevens in Infor CloudSuite te verwerken automatiseert Coleman bijvoorbeeld tijdrovende zoek- en verzamelfuncties. Zo kan een gebruiker aan Coleman vragen wat het debiteurensaldo van een bedrijf is, wat de beste oplossing voor een bepaalde klant is of wat de verkoopcijfers per maand zijn voor een bepaalde regio dit jaar.

Volgende elementen van Coleman zijn momenteel al beschikbaar: voorspellend voorraadbeheer voor de gezondheidszorg, prijsoptimalisatiebeheer voor de horecasector en forecasting, planning van het assortiment en promotiebeheer voor de retail.
 
X