• actualkeydagelijkse
  • currentnieuwsbrief79743
  • currentteamplateDagelijkse 87
Swisslog brengt volledig geautomatiseerde mixed pallet oplossing

Swisslog brengt volledig geautomatiseerde mixed pallet oplossing

De robotgebaseerde ACPaQ-oplossing is ontworpen om het palletiseerproces volledig te automatiseren en is de nieuwste mijlpaal in de samenwerking van Swisslog en roboticaleverancier KUKA.
Het nieuwe palletiseersysteem kent een erg modulair ontwerp, dat robotica-oplossingen voor depalletiseren en palletiseren combineert met CycloneCarrier shuttle technologie. De oplossing maakt een volledig geautomatiseerd proces mogelijk, waarbij gemengde dozen op winkel lay-out, item groep of item klasse worden behandeld. 
Het proces wordt gecontroleerd door de SynQ warehouse management software. In vergelijking met traditionele werkwijzen zou de ACPaQ-oplossing een verdubbeling, of zelfs een verdrievoudiging van de picksnelheid kunnen zorgen.
 
Kloppend hart van de ACPaQ-oplossing is de RowPaQ-cel met een 5-assige KUKA-robot. Deze is uitgerust met een flexibele grijper met verstelbare vorken, waarmee tot vier dozen tegelijk kunnen worden opgenomen, zelfs als deze niet dezelfde grootte of gewicht hebben. Een RowPaQ-cel kan tot 1.000 dozen per uur plaatsen op de exacte, vooraf door de palletiseersoftware gedefinieerde locatie. De oplossing is volledig schaalbaar en extra RowPaQ-cellen kunnen aan het systeem worden toegevoegd om de doorvoer eventueel verder te verhogen.
 
Robotgebaseerd palletiseren bouwt op een intelligent georganiseerd proces. Voordat de dozen in de juiste volgorde kunnen worden gepalletiseerd, worden ze eerst gescheiden, in trays geplaatst en tijdelijk opgeslagen in het dynamisch CycloneCarrier shuttlesysteem. Nog voordat het warehouse management systeem de palletiseeropdracht verstuurt, voert Swisslogs software autonoom een ​​complex calculatieproces uit op basis van productparameters om tot de beste stapelwijze voor de pallet te komen. Vervolgens worden de dozen in de exacte volgorde van de opslag naar de RowPaQ-cel getransporteerd. Na het palletiseren wordt de mixed pallets automatisch voorzien van wikkelfolie en via een conveyor direct naar het juiste verzendstation getransporteerd.
X