• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 81025
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Mecalux ontwikkelt distributiecentra van 100.000m² voor vidaXL

Mecalux ontwikkelt distributiecentra van 100.000m² voor vidaXL

VidaXL is een internationale e-commerce speler die producten aanbiedt op het vlak van huis- en tuininrichting, doe-het-zelf, vrijetijd, welzijn en speelgoed & spellen. De internetretailer zal zijn logistiek installeren in een nieuw distributiecentrum met een totale oppervlakte van 100.000m². Het dc komt in het Nederlandse Venlo, in een activiteitenzone die volledig op e-commerce is gericht. De inrichting van het dc zou een verdubbeling van het omzetvolume van vidaXL mogelijk maken. Dagelijks zullen er 60.000 bestellingen worden klaargezet.
 
Om dat te ondersteunen installeert Mecalux een palletstelling van 12m hoog en 87m lang, met een opslacapaciteit van 135.000 europallets. Om beter tegemoet te komen aan de wensen van de klant, zullen alle installaties worden aangepast zodat andere ladingseenheden, met een andere afmeting, ook kunnen worden gebruikt.
Verder wordt het distributiecentrum voorzien van een pickingzone van 12m hoog en 95m lang. Die zone zal beschikken over loopbruggen op drie niveaus en acht smalle gangpaden voor de orderpickers. De goederen zullen er in dozen van 400 x 600mm worden opgeslagen.
Teneinde de orderpicking te optimaliseren wordt een mobiele stelling van 12m hoog en 2 x 80m lang geïnstalleerd met een oppervlakte van 2 x 700m². De mobiele stelling zal over een in- en uitslagzone beschikken met loopbruggen op drie niveaus en transportbanden.
 
X