• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 83649
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Schrauwen optimaliseert in nieuw logistiek centrum

Schrauwen optimaliseert in nieuw logistiek centrum

Om ruimte te kunnen bieden aan zijn groeiambities besloot de technische groothandel Schrauwen afgelopen najaar een nieuw logistiek centrum te betrekken. Op de nieuwe locatie in Herentals verrees een 10.000m² groot centrum, waar dankzij een entresolvloer de beschikbare oppervlakte tot 12.000m² werd opgetrokken. Het pand biedt ruimte aan onder meer 10.000 palletlocaties.
Het nieuwe onderkomen maakt een efficiënter logistiek proces mogelijk.


Voor de mechanisering deed Schrauwen een beroep op Kardex en Maas Internal Logistix. Kardex leverde een compact opslagsysteem dat door Maas Internal Logistix is geïmplementeerd, inclusief transportbanen met geïntegreerde weegschaal voor een extra controleslag – voor het orderverzamelen van het kleingoed en de langzaamlopende artikelen.

Voor het mobiele intern transport viel de keuze op Still, al sinds 2010 huisleverancier bij Schrauwen. Still leverde in totaal elf nieuwe trucks: vijf orderverzameltrucks, drie reachtrucks en drie stapelaars. Om de goederen tot een hoogte van 11,20 meter veilig in en uit te kunnen slaan, zijn de Still reachtrucks onder meer uitgerust met een camerasysteem en automatische hefhoogte voorkeuze. Ook is er BlueSpots veiligheidsverlichting voorzien.
De camera’s en het hefhoogte voorkeuzesysteem zijn nieuw voor Schrauwen. Met BlueSpots had de onderneming al ervaring. Het systeem, waarbij een heldere blauwe vlek op de vloer wordt geschenen om voetgangers en andere verkeer op de naderende truck te attenderen, is op basis van de goede ervaringen nu ook op de orderverzameltrucks gemonteerd.
X