• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 86706
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Parker Hannifin vergroot operationele daadkracht dankzij Savoye

Parker Hannifin vergroot operationele daadkracht dankzij Savoye

Voor zijn distributiecentrum in Herstal gaf Parker Hannifin de opdracht aan Savoye om een intern transportsysteem te leveren. Het Franse bedrijf zorgde ook voor de aansturing en controle met een WCS en een WMS.
 
Parker Hannifin is gespecialiseerd in technologie, systemen en componenten voor aandrijving en besturing. Sinds de opening in 2005 maakte het distributiecentrum van Parker Hannifin in Herstal al gebruik van een Savoye conveyorsysteem in combinatie met het LM7 WMS van zusterbedrijf A-SIS. Het dc was opgezet voor de Fluid Systems & Connectors Europe (FSCE) divisie van het bedrijf en verzorgde de wereldwijde verzending van de producten uit de vier Franse en Spaanse productiefaciliteiten van de FSCE-divisie.
 
Toen Parker Hannifin in september 2016 genoodzaakt was het bestaande pand te verlaten, vond het op hetzelfde industrieterrein een nieuwe geschikte locatie. Op de nieuwe locatie wilde het bedrijf zijn huidige WMS (LM7 van A-SIS) behouden. Hoewel het oude conveyorsysteem nog steeds aan de wensen voldeed, dacht Parker Hannifin dat het veiliger en goedkoper zou zijn om een gloednieuw conveyorsysteem aan te schaffen in plaats van het oude af te breken en weer op te bouwen. In maart 2017 tekende het bedrijf een overeenkomst met partner Savoye voor de levering van het Intelis Convey, een nieuwe generatie van 100% elektrische transportsystemen. De test- en verhuisfasen verliepen voorspoedig en sinds najaar 2017 is de site operationeel. Het conveyorsysteem, bestaande uit vier orderpickstations, driewegsorteersysteem en een gewichtscontrolestation, werd in een Plug-and-Play configuratie aangeleverd voor een snelle installatie en koppeling op locatie.
 
Het nieuwe dc telt circa 10.000m2 en omvat onder meer een gemechaniseerd orderpicking gedeelte voor 7.500 SKU’s. De aansturing wordt verzorgd door het LM7 WMS van A-SIS. Die communiceert met het ERP- en het transportsysteem in realtime aangezien het gebruikte WCS hetzelfde doet.
X