• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 89691
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Hyster introduceert meerijstapelaar voor multifunctionele inzet

Hyster introduceert meerijstapelaar voor multifunctionele inzet

De nieuwe rider stacker (RS)1.6 van Hyster vervoegt de familie van de eerder geïntroduceerde rider pallettruck (RP). De meerijstapelaar is breed inzetbaar en moet uitkomst bieden in sectoren als de levensmiddelenindustrie, distributie, retail en logistiek. Zo kan de RS1.6 o.a worden gebruikt voor orderpicking, als platformstapelaar voor gemiddelde afstanden en als een meerijstapelaar voor lange afstanden. Daardoor hoeven klanten niet langer te kiezen voor meerdere soorten machines voor verschillende taken.
 
De nieuwe RS1.6 komt volgens Hyster tot zijn recht in smalle of krappe opslagruimtes. De 180° besturing zorgt ervoor dat de truck nauwkeurig kan worden bestuurd. De draaicirkel van 1640mm (met vorken van 1150mm) maakt de stapelaar geschikt voor gangpaden van 2536mm breed.
 
De trucks zijn verkrijgbaar met 2- of 3-traps masten. Afhankelijk van de mast kan de stapelaar lasten tot meer dan 6 meter hoogte wegzetten. De hefcapaciteit van de stapelaar bedraagt 1,6 ton.
Met een rijsnelheid van 9 km/uur en vlotte hefsnelheden moet de stapelaar ook tijdens piekmomenten zijn diensten bewijzen. En doordat de batterij zijwaarts kan worden gewisseld, is de meerijstapelaar ook geschikt voor toepassingen met één of meerdere ploegen.
 
Ook het comfort voor de bestuurder werd bij het ontwerp niet uit het oog verloren. De chauffeur kan bijvoorbeeld zijn stoel eenvoudig aanpassen van een staande positie om te laden en lossen, tot een leun- of zittende positie voor langere afstanden.
 
Optioneel kan de truck worden voorzien van een toegang met pincode en zijn er diverse hulpstukken zoals klemborden, drankhouders en telefoonhouders beschikbaar. Ook kan de truck worden uitgerust met het Hyster Tracker systeem, dat inzicht geeft in de prestaties van de machinevloot zoals kostenbeheer, productiviteit en impactregistratie.
Speciaal voor bedrijven die met een gekoeld magazijn werken, is er een aparte coldstore versie van de stapelaar beschikbaar. 
X