• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 92484
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Savoye komt in handen van het Chinese Noblelift

Savoye komt in handen van het Chinese Noblelift

De Savoye Divisie van Groupe Legris Industries, leverancier intralogistieke oplossingen met zowel software als robotica, zal worden overgenomen door het Noblelift industriële investeringsfonds. Dat is opgericht door Noblelift Intelligent Equipment Co. Ltd en twee andere investeerders. De overstap moet de groei van Savoye stimuleren door een vergrote aanwezigheid op de wereldwijde intralogistieke markten, met name in het sterk groeiende China. 
“Via de overeenkomst met Noblelift willen we Savoye positioneren als een van de 20 grootste intralogistieke specialisten ter wereld”, zegt Rémy Jeannin, president bij Savoye. “De zet past binnen de consolidatiegolf van de recente jaren, waarin veel wereldspelers hun krachten hebben gebundeld om competitief te blijven en de beste technologie te kunnen aanbieden.”
De twee bedrijven vormen zowel geografisch als producttechnisch een goede match. Noblelift Intelligent Equipment Co. Ltd is een naamloze vennootschap genoteerd aan de Shanghai Stock Exchange. Het bedrijf heeft intussen een leidende positie China en distribueert heftrucks en andere logistieke oplossingen, voornamelijk in Azië en Europa., terwijl Savoye de focus legt op Frankrijk en de rest van Europa. Zodra de acquisitie voltooid is, zal Savoye fungeren als een technologische hub voor de nieuwe onderneming. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2018 zijn afgerond.
X