• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 93882
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Volvo Trucks presenteert zelfrijdende elektrische voertuigen

Volvo Trucks presenteert zelfrijdende elektrische voertuigen

De Volvo Trucks-transportoplossing voor de toekomst is bedoeld om te worden ingezet voor hoogfrequente transporten over vaste routes en relatief korte afstanden, grote goederenvolumes en hoge leverprecisie. Typische voorbeelden zijn transporten tussen logistieke hubs, maar ook andere toepassingen zijn mogelijk.
“Ons systeem kan worden gezien als een uitbreiding op de geavanceerde logistieke oplossingen die nu al in veel sectoren worden toegepast’, meent Mikael Karlsson, vice president Autonomous Solutions bij Volvo Trucks. “Omdat onze zelfrijdende voertuigen geen uitstoot of lawaai produceren, kunnen ze op elk moment van de dag of nacht worden ingezet. De oplossing maakt gebruik van de bestaande infrastructuur en laadbakken en trailers. Zo kunnen de kosten worden terugverdiend en is integratie met bestaande werkzaamheden mogelijk.”
 
De zelfrijdende elektrische voertuigen zijn tijdens het werk verbonden met een cloudservice en een transportcontrolecentrum. De voertuigen zijn uitgerust met geavanceerde systemen voor autonoom rijden. Die zijn zo ontworpen dat ze hun huidige positie tot op enkele centimeters kunnen bepalen en in detail kunnen controleren en analyseren wat andere weggebruikers doen en daarop nauwkeurig reageren.
Het controlecentrum bewaakt continu de transportvoortgang en controleert de positie van elk voertuig, de staat van de accu, de inhoud van de lading, onderhoudsvereisten en verschillende parameters. Net als bij een industrieel productieproces worden snelheid en voortgang aangepast om onnodig wachten te voorkomen en de leverprecisie te verhogen. Verspilling in de vorm van buffervoorraden kan zo worden voorkomen. Ook wordt de beschikbaarheid vergroot. Voertuigen die op dezelfde route rijden, werken samen voor een optimale doorstroming.
In de nabije toekomst wordt de transportoplossing van Volvo Trucks in samenwerking met een aantal klanten verder ontwikkeld. Specifieke toepassingen krijgen daarbij voorrang.
X