• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 93882
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Koenig & Bauer implementeert vloerkettingbaansysteem van Dematic

Koenig & Bauer implementeert vloerkettingbaansysteem van Dematic

De Duitse drukpersfabrikant Koenig & Bauer Sheetfed heeft in zijn fabriek in Radebeul, nabij Dresden, een Etow-vloerkettingbaansysteem van Dematic in gebruik genomen. Voortaan worden de zware onderdelen automatisch naar de twaalf werkposten getransporteerd voor assemblage.
 
Het Etow-systeem bestaat uit een kanaal van 40 meter lang, waarin een ketting voortdurend ronddraait en ladingen met een maximumgewicht van 120 ton voorttrekt. Twaalf geassembleerde producten, die elk tot tien ton kunnen wegen, kunnen daardoor tegelijkertijd worden verplaatst.
De drukpersen worden op productdragers geladen, die door de kettingbaan naar de assemblageposten worden getransporteerd. Grote onderdelen worden met behulp van kranen aan de werkposten neergezet. Daarop worden zogenaamde manipulatoren aangebracht, aangepast aan de specifieke handeling. Zo kunnen de onderdelen op een veilige en ergonomisch verantwoorde manier worden verplaatst.
 
Dankzij de vloerkettingbaan heeft Koenig & Bauer in korte tijd de doorvoertijd kunnen beperken en de productie aanzienlijk verhoogd. Doordat de doorlooptijd is ingekort, hoeft men bij Koenig & Bauer Sheetfed ook minder vaak tijdens de productie te inventariseren, wat een kostenbesparing oplevert.
X