• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 97390
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Baoli officieel gelanceerd in de Benelux

Baoli officieel gelanceerd in de Benelux

Het Chinese intern transportmerk Baoli maakt deel uit van de Kion Group, waartoe ook Linde en Still behoren. Baoli Benelux werd als businessunit bij Still ondergebracht en wordt hier nu vanuit die organisatie uitgerold. In tegenstelling tot Still, dat kiest voor directe verkoop aan de eindgebruiker, richt Baoli Benelux zich op lokale dealers die nauw verweven zijn met de regio waarin ze opereren. Dealer manager Henk Smit van Baoli Benelux is dan ook volop het dealernetwerk aan het opbouwen.
Baoli richt zich specifiek op gebruikers die trucks zoeken voor lichte tot middelmatig intensieve inzet die economisch in aanschaf zijn en kunnen rekenen op kwalitatieve en goed beschikbare onderdelen en een serviceorganisatie die aan de Europese eisen voldoet. Dat garandeert Baoli vanuit een centraal onderdelenmagazijn in Italië en met een vloot van minimaal 400 trucks die direct uit voorraad leverbaar zijn. Momenteel is de Nederlandse vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht volop in ontwikkeling en werd al een showroom met de belangrijkste modellen ingericht.
 
Baoli wil met zijn hef- en magazijntrucks de primaire behoefte van de markt in Europa afdekken en brengt daarmee naar eigen zeggen twee werelden samen: de praktische range en aantrekkelijke prijsstelling van het Chinese merk en de ervaring en engineering knowhow van een belangrijke Europese speler.
Binnen het segment heftrucks biedt Baoli elektrische trucks van 1,5 tot en met 3,5 ton hefvermogen, lpg-trucks van 1,5 tot en met 5 ton en dieseltrucks van 1,5 tot en met 10 ton. Het aanbod aan magazijntrucks bestaat uit pallettrucks en stapelaars, zowel in meeloop- als meerijduitvoering. Bovendien zal het gamma op termijn breder worden.
Foto: Henk Smit, dealermanager Baoli Benelux
X