• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 99129
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Driekwart van de Nederlanders wantrouwt leveringsbelofte van retailers

Driekwart van de Nederlanders wantrouwt leveringsbelofte van retailers

Onderzoek van Manhattan Associates toont aan dat 74,4% van de Nederlanders niet vertrouwt op de leveringsbelofte van retailers rondom de feestdagen. Om teleurstellingen tijdens de feestdagen te voorkomen bestelt meer dan de helft van de Nederlanders (55,6%) daarom zijn decemberaankopen ruim van tevoren. Nog eens 18,8% loopt liever geen enkel risico en bezoekt de fysieke winkel om hun eindejaarscadeaus te kopen.

Hoewel de meeste webwinkels een leveringstermijn van 2 tot 3 dagen hanteren, bestelt maar liefst 70,5% van online winkelend Nederland zijn cadeaus meer dan een week van tevoren. 19,8% vertrouwt erop dat retailers hun bestellingen binnen 3 tot 5 dagen moeten kunnen leveren.
Opvallend is dat mannen over het algemeen meer risico durven te nemen wat betreft de levering van hun decemberaankopen. Zo bestelt 7,4% van de mannen hun cadeaus één à twee dagen voor de feestdagen, bij vrouwen ligt dat percentage op 3,6%. Ook worden er last minute aankopen gedaan, 5,2% van de mannen koopt diezelfde dag nog cadeaus, bij vrouwen ligt dat percentage op 3,7%.

“Veel Nederlanders hebben gemerkt dat bestellingen die ze tijdens Black Friday plaatsten, heel wat vertraging hebben opgelopen. Wellicht is dat ook van invloed op het bestelgedrag rondom de decemberaankopen”, klinkt het bij Manhattan Associates.
X