• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 100098
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Aldi schrijft meest duurzame dc van België op zijn naam

Aldi schrijft meest duurzame dc van België op zijn naam

Aldi investeert 50 miljoen euro in het meest duurzame distributiecentrum van België. Het nieuwe distributiecentrum is gevestigd in Turnhout en neemt de taken van het dc in Rijkevorsel over, dat een zestigtal Aldi-winkels in de provincie Antwerpen bevoorraadt, maar te klein geworden is. De keuze voor Turnhout is naar eigen zeggen een sociaal verantwoorde beslissing: Aldi blijft in de regio en alle medewerkers verhuizen mee.
Met de investering wilde Aldi niet alleen het meest efficiënte, maar ook het meest duurzame distributiecentrum van België bouwen. In totaal werd met meer dan 90 duurzaamheidsparameters rekening gehouden. De groep nam verregaande maatregelen op het vlak van o.a. energie, welzijn voor zijn medewerkers, afval en ecologie. Zo behaalde het nieuwe dc het BREEAM Outstanding-certificaat, het hoogste niveau binnen het onafhankelijke internationale BREEAM-certificatiesysteem dat de duurzaamheid van gebouwen meet. 

De verhuizing naar het nieuwe dc is gepland op 2 februari. Vanaf zondag 3 februari moet het volledig operationeel zijn. 

In de januari/februari-editie van Business Logistics leest u een uitgebreid verslag over het nieuwe distributiecentrum van Aldi.
X