• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 100824
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Logistics Capital Partners koopt eerste terrein in België

Logistics Capital Partners koopt eerste terrein in België

Logistics Capital Partners (LCP), een pan-Europese ontwikkelaar en beheerder van logistiek vastgoed, verwerft een site van 6ha in de industriële en logistieke zone Nijvel-Zuid, vlakbij de Brusselse ring. Op die locatie, met directe toegang tot de E19 richting Brussel en de E42, de verbindingssnelweg tussen Frankrijk en Duitsland, kan LCP een ​​klasse A logistiek gebouw van 32.000m² ontwikkelen.
 
LCP noemt dit “een strategische investering in België, waarmee we het vermogen en de bereidheid bevestigen om onze internationale groei ook vanuit België te voeden. We zien met name de aantrekkelijkheid van het Waalse gebied groeien en zijn zeer verheugd deze unieke positie in Nijvel te hebben verworven.”
De regio in en rond Nijvel herbergt vandaag al belangrijke distributiecentra in de farma & healthcare sector, voor de distributieketens en grote transporthubs voor last mile-leveringen.
 
Naast de nieuwverworven 6ha in België bezit LCP momenteel verschillende XXL-gronden in Italië, Spanje, Frankrijk en Nederland, voor in totaal meer dan 100ha.
 
X