• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 101538
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
PackMyRide laadt pakketten automatisch in bezorgvoertuigen

PackMyRide laadt pakketten automatisch in bezorgvoertuigen

Dematic stelt zijn PackMyRide automatiseringssysteem voor. Het systeem zorgt ervoor dat pakketten voor het eerst volledig geautomatiseerd in bezorgvoertuigen worden geladen.
 
Momenteel wordt PackMyRide getest in een distributiecentrum van projectpartner DPD. PackMyRide haalt er de pakketten eerst uit het intralogistieke systeem en brengt ze via transportbanden naar een scaneenheid. Daar worden volume, gewicht en barcodegegevens gecontroleerd voor een optimale sortering. Vervolgens worden de pakketten tijdelijk in de Dematic Sequencing Tower opgeslagen om ze daarna in de gewenste volgorde aan een duwsysteem door te geven. PackMyRide maakt vervolgens onderscheid tussen twee soorten pakketten. Mocht er iets mis zijn met een deel van de zending, dan stuurt het systeem de zending door voor manuele verwerking. Standaard wordt elk pakket echter geladen op een opslag- en ophaalapparaat dat langs gestapelde mobiele rekeenheden wordt verplaatst en de pakketten op de gewenste locatie sorteert. Wanneer een rek volledig is geladen, kan het uit het laadsysteem worden verwijderd en naar het bestelvoertuig worden vervoerd. Als alternatief voorziet Dematic automatisch transport met zijn AGV’s.
 
Het systeem moet de bestuurder niet alleen van fysiek werk verlossen, het verkort ook de tijd die nodig is om de voertuigen te laden. Dematic verwacht dat tot 80% van een belading automatisch door het systeem kan worden verwerkt.
 
X