• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 102566
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Bosch zorgt voor 360° zicht rond heftruck

Bosch zorgt voor 360° zicht rond heftruck

In magazijnen moeten heftruckchauffeurs vaak in krappe ruimtes manoeuvreren, wat geregeld leidt tot ongevallen met schade aan goederen of voertuigen, of zelfs persoonlijke letsels. Omdat de chauffeur onmogelijk alles tegelijk kan zien, heeft Bosh nu zijn multi-camerasysteem, aanvankelijk ontworpen voor personenauto’s, aangepast voor de logistieke markt.
 
Door gebruik te maken van ‘sight assist’ (visuele assistentie) kan het multi-camerasysteem een volledig 360°zicht rond de heftruck weergeven. Het systeem helpt de heftruck met precisie te manoeuvreren en maakt het mogelijk de afstanden nauwkeuriger in te schatten terwijl het voertuig in beweging is. Zo kunnen chauffeurs hun logistieke taken eenvoudig, veilig en efficiënt uitvoeren. Het multi-camerasysteem bestaat uit een controle-eenheid en vier compacte korteafstandscamera’s. Samen kunnen ze een gebied van acht bij acht meter vastleggen.
 
De camera’s bevinden zich aan de voor- en achterkant, en aan beide zijkanten van het voertuig. Met een lensopening van bijna 190° brengen ze de volledige omgeving van het voertuig in beeld. Chauffeurs krijgen een realistische weergave van hun voertuig in een gedetailleerd 3D-model op een display te zien. Terwijl het voertuig beweegt, wordt het beeld van de omgeving in real time aangepast. Afhankelijk van de voertuigtoepassing, kan de fabrikant het scherm vooraf configureren en individuele of 360°-beelden weergeven, op een volledig scherm of via splitscreens. De chauffeur kan dan het meest geschikte beeld voor zijn werktaak uit de voorgeprogrammeerde opties kiezen.
 
Het multi-camerasysteem kan de onmiddellijke route voor-, achter- en bovenaan het voertuig visueel projecteren. De controle-eenheid meet de stuurhoek, berekent de resulterende route en toont deze op het display. Als de stuurhoek verandert, herberekent het systeem de route en wordt het display aangepast. De rijstrookweergave dient in de eerste plaats als hulp bij het manoeuvreren en het invoegen.
Foto: Bosh
X