• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 102566
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Reflex WMS krijgt module voor realtime-beheer van personeel en materieel

Reflex WMS krijgt module voor realtime-beheer van personeel en materieel

Adviesbureau, digitale dienstverlener en softwareontwikkelaar Hardis Group ontwikkelde Reflex Labour Management System (LMS). Deze nieuwe module van het warehouse management systeem Reflex WMS werd ontwikkeld om het planningsproces efficiënter te maken, orders correct te kunnen verwerken en op tijd te verzenden en de productiviteit te optimaliseren.
 
Reflex LMS maakt gebruik van een algoritme om het benodigde personeel en materieel in magazijnen in realtime te berekenen. Het automatische planningsproces houdt rekening met de tijdsdruk (overeengekomen leveringstermijn, dringende verzending), materiële beperkingen (de volgorde van bewerkingen) en capaciteitsbeperkingen (beschikbaarheid van personeel en materieel). Op basis van de specifieke kenmerken van nieuwe orders die in de loop van de dag binnenkomen, is het ook mogelijk personeel en materieel in realtime te herschikken, zodat vertragingen in de orderverwerking kunnen worden voorkomen.
 
De nieuwe module beschikt ook over functies voor het aansturen van de activiteiten, zodat managers vertragingen of incidenten beter kunnen aanpakken en pieken en dalen in de activiteit opvangen.
 
Tot slot biedt Reflex LMS een realtime-overzicht van de totale productiviteit. Voor elke medewerker worden zowel de prestaties, efficiëntie als werklast berekend op basis van feitelijke gegevens. Die gegevens kunnen per team of magazijn worden geconsolideerd zodat het bedrijf zicht krijgt op de opleidingsbehoeften en medewerkers beter inzetbaar worden.
X