• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 104274
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Boston Dynamics pakt uit met futuristische robots voor het magazijn

Boston Dynamics pakt uit met futuristische robots voor het magazijn

Of ze op korte termijn ook de magazijnen van de lage landen zullen veroveren, is koffiedik kijken. Maar ze zijn in elk geval wel de moeite om te zien, de magazijnrobots van Boston Dynamics. Het Amerikaanse Boston Dynamics staat bekend als een van de meest geavanceerde roboticabedrijven ter wereld. Het bedrijf ontstond in 1992 als afsplitsing van het Massachusetts Institute of Technology. Even was de onderneming eigendom van Google X, nu is het in handen van Softbank. Het bedrijf kreeg internationale bekendheid met zijn looprobots en de mensachtige Atlas. Intussen heeft het ook enkel robots ontwikkeld die potentieel hebben binnen het magazijn.
 
Allereerst is er de Handle. Deze robot met twee benen en wielen is een zeer wendbare materal handling oplossing met een kleine footprint. Doordat deze robot gebruikmaakt van een counterbalancing systeem, kan de indrukwekkende Handle dozen van meer dan 13,5 kilo opnemen en verplaatsen. Zijn design laat toe om pallets te stapelen, te ontstapelen en/of lasten van trucks te nemen. Handig is dat één enkele robot in staat is om al die taken uit te voeren.
 
Daarnaast is er de iets minder futuristisch uitziende Pick. Deze deep learning depalletiseerrobot spitst zich toe op het depalletiseren van multi SKU en single SKU pallets. Het picksysteem is gemakkelijk te configureren via een browsergebaseerde GUI (Graphic User Interface), wat de tijd om de robot in het magazijn te integreren minimaliseert. De Pick maakt gebruik van high resolution 3D- en 2D-sensing om een brede waaier aan dozen te kunnen behandelen.
 
X