• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 104930
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Veiligheidsfunctie van Volvo Trucks helpt afstand tussen trucks te houden

Veiligheidsfunctie van Volvo Trucks helpt afstand tussen trucks te houden

Ongevallen waarbij een voertuig achter op een ander voertuig rijdt, maken momenteel ongeveer 20% uit van alle ernstige aanrijdingen met trucks. Volvo Trucks ontwikkelde daarom Distance Alert, een veiligheidsfunctie waarmee truckchauffeurs een veilige afstand tot hun voorligger kunnen houden en zo kritieke situaties kunnen voorkomen.
Distance Alert waarschuwt chauffeurs met een rood lampje in de voorruit zodra de truck te dicht op het voorliggende voertuig komt en in de meeste gevallen kan zo een botsing worden voorkomen. De functie maakt deel uit van de nieuwste versie van Forward Collision Warning met noodremfunctie. Als Distance Alert niet het beoogde effect heeft, treden een knipperlicht en een geluidssignaal in werking om de chauffeur te waarschuwen. Ten slotte wordt de geavanceerde noodrem geactiveerd. Dat alles gebeurt in slechts enkele seconden.
 
De nieuwe functie is bedoeld voor gebruik op hoofdwegen buiten de steden en wordt ingeschakeld bij snelheden boven de 60km/u wanneer het adaptieve cruisecontrolesysteem niet in gebruik is. Net zoals de andere functies van het waarschuwingssysteem voor botsingen maakt Distance Alert gebruik van een combinatie van camera- en radartechnologie om de afstand te berekenen en objecten op de weg te herkennen.
X