• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 104930
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Witron bouwt opnieuw voor Spaanse supermarktketen Mercadona

Witron bouwt opnieuw voor Spaanse supermarktketen Mercadona

Witron bouwt momenteel al het zesde volledig geautomatiseerde distributiecentrum voor diepvriesproducten voor Mercadona, de grootste supermarktketen in Spanje.
Het nieuwe complex in Guadix (in de provincie Granada in het zuiden van Spanje) is 17.600m² groot en is uitgerust met 7 volledig automatische COM-machines. Het systeem verzamelt elke dag bij -23°C 46.000 dozen uit een assortiment van 550 items en plaatst ze op pallets. Voor de COM’s bevinden zich een 5-gangen palletmagazijn met 7000 pallet-locaties en een 14-gangen tray-AS/RS met 62.300 traylocaties.
 
Het warehouse management system van Witron staat in voor de optimalisering van alle materiaalstromen. Er wordt een real-time logistiek netwerk gecreëerd dat alle spelers in het totale systeem verbindt waardoor wijzigingen dynamisch en rechtstreeks in de logistieke processen doorwerken.
 
Het distributiecentrum gaat begin 2021 in bedrijf en zal dan 224 winkels van Mercadona in heel Andalusië bedienen. Witron zal dan met zijn gemechaniseerde logistieke systemen verantwoordelijk zijn voor de opslag en de picking van diepvriesproducten voor meer dan 80% van alle 1630 winkels van Mercadona in Spanje.
X