• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 106261
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
KU Leuven opent Labo Logistieke Technologie op Technologiecampus Gent

KU Leuven opent Labo Logistieke Technologie op Technologiecampus Gent

Eind vorige week huldigde KU Leuven op Technologiecampus Gent een nieuw lab voor logistieke technologie in. Het doel is bestaande logistieke processen te verbeteren en nieuwe technologieën te ontwikkelen.
Op die manier wil het bijdragen aan concrete oplossingen voor de industrie. Het Labo Logistieke Technologie richt zich op vier specifieke domeinen, met name indoor transport (onder meer autonome voertuigen), automatische opslag en verzameling van goederen, diverse types van verpakking en ‘last mile delivery’.

Bij de opening van het testcentrum stelden de onderzoekers al enkele toepassingen voor. Zo ontwierpen ze samen met de industrie verschillende autonome voertuigen, waaronder een palletstapelaar die tot zes meter hoogte reikt. Er wordt ook werk gemaakt van efficiënte verpakkingsvormen binnen e-commerce. Verder stelden de onderzoekers een prototype van een nieuwe cargofiets voor.

Meer over de innovatieve ontwikkelingen binnen het Labo Logistieke Technologie leest u in Business Logistics augustus/september.
X