• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 108971
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Lineas haalt wekelijks 5.300 containers uit de Oosterweel-files

Lineas haalt wekelijks 5.300 containers uit de Oosterweel-files

Om de impact van de Oosterweelwerken op de Belgische mobiliteit te verlichten, verdubbelt spoorvrachtoperator Lineas de capaciteit op de treinen in en uit Antwerpen. Met die verdubbeling kan Lineas 5.300 containers per week uit de Antwerpse files halen, in vergelijking met 2.600 voordien.
Concreet gaat het om de lijnen van Antwerpen naar La Louvière, Genk en Zeebrugge. Ook legt de spooroperator nieuwe verbindingen in naar Terneuzen en Gent. Die ‘Oosterweel-treinen’ verbinden de Belgische steden met de belangrijkste kaaien op Linkeroever en Rechteroever via zijn Main Hub in Antwerpen, van waaruit treinen naar de rest van Europa vertrekken.
 
De treinen maken deel uit van het Green Xpress Network van Lineas, dat bestaat uit ‘open’ treinen die dagelijks en op regelmatige tijdstippen tussen grote logistieke hubs rijden. Vervoerders kunnen hun lading, al vanaf een enkele container, bij een terminal op de trein zetten en zo de files vermijden.
 
De Oosterweel-treinen trekken ook voor het eerst het spoor op met de nieuwe Modal Shift Locomotief van Lineas (foto). Het ontwerp van die locomotief is van treinbestuurder Kris De Smedt, die daarmee de eerste editie van de Lineas Design Awards won.

Foto: Lineas
X