• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 111401
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
AB InBev stuurt e-trucks naar Belgische steden

AB InBev stuurt e-trucks naar Belgische steden

AB InBev zet voluit in op ecologie. Zo wil de brouwerij als eerste onderneming in België elektrische trucks inzetten om steden te beleveren. De eerste e-truck – van vrachtwagenconstructeur MAN – wordt deze week al bij AB InBev in Leuven geleverd. Bedoeling is dat de elektrische truck vanaf april 2020 ook effectief op de Belgische wegen zal rondrijden. Op termijn wil AB InBev een hele vloot e-trucks aankopen om steden te beleveren.
Het initiatief kadert in het engagement van de AB InBev groep om tegen 2025 de CO2-emissie met 25% te verminderen. 
Zo heeft ook de Amerikaanse brouwer Anheuser-Busch (de AB in AB InBev) in de VS net de eerste volledig emissievrije levering van bier achter de rug. Voor het traject vanaf de Budweiser-brouwerij in Saint-Louis tot de groothandel en vervolgens tot de eindafnemer, zette de brouwerij twee trucks in die geen CO2 uitstoten. Daarbij deed Anheuser-Busch o.a. een beroep op fabrikant Nikola Motors, die een waterstof-elektrische truck produceert.
Ondertussen heeft Anheuser-Bush maar liefst 800 trucks bij Nikola Motors besteld, ook al gaan ze pas ten vroegste vanaf 2020 in productie.
X