• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 112406
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Liege Airport Cargo Handling Services boekt productiviteitswinst met Slot Booking applicatie

Liege Airport Cargo Handling Services boekt productiviteitswinst met Slot Booking applicatie

LACHS (Liege Airport Cargo Handling Services), een van de belangrijkste grondafhandelaren op Liege Airport, heeft met succes de Slot Booking for Air Cargo van Nallian geïmplementeerd. Het betreft een van de collaborative applicaties in de LGG Cargo Cloud. Nauwelijks zes maanden na de go live tekent het bedrijf al een productiviteitswinst van 33% op.
 
Door gebruik te maken van de Slot Booking app, stelt LACHS slots beschikbaar in de app, rekening houdend met hun capaciteit. Daarbij wordt een uitgebreide set parameters gehanteerd zoals het type cargo, het soort locatie, de dag, enz. De boeker verzoekt om een slot en het systeem koppelt automatisch de beschikbaarheid aan de vraag of stelt eventueel alternatieven voor. Chauffeurs die arriveren met een geboekt slot, krijgen een voorkeursbehandeling zowel bij het betreden van de cargozone als bij de registratiebalie.
“Met de Slot Booking app kunnen we afhalingen en leveringen beter kanaliseren”, vertelt Hossaine El Bouayadi, IT-manager en Business Process Development bij LACHS. “We kunnen de juiste medewerkers en equipment voorzien wanneer de chauffeurs arriveren en de goederen proactief voorbereiden. Vroeger nam het afhandelen van een vrachtwagen, inclusief het papierwerk en de magazijnoperaties, gemiddeld drie uren in beslag. Sinds we de Slot Booking app gebruiken, is die klus in twee uren tijd geklaard.”
 
X