• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 113928
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Eqeep optimaliseert last mile met WorkWave Route Manager

Eqeep optimaliseert last mile met WorkWave Route Manager

Het Nederlandse IT-bedrijf Eqeep, aanbieder van oplossingen voor field service management (FSM) en ERP, wil met het pakket Route Manager van de Zweedse IFS-dochter WorkWave inspelen op de problematiek van de ‘last mile’. Zo wil het leveranciers in staat stellen ook die laatste stap in het leverproces – het bezorgen van producten aan consumenten of bedrijven – te automatiseren en te optimaliseren. Daarmee moet komaf worden gemaakt met inefficiënte bezorgprocessen en routes.

Hoewel de termen routeplanning en routeoptimalisering soms door elkaar worden gebruikt, zijn ze volgens de leverancier niet hetzelfde. Terwijl software voor routeplanning doorgaans uitgaat van het vertrekpunt en de kortste weg langs de verschillende bezorgpunten in kaart brengt, zou de routeoptimalisering van WorkWave rekening houden met een andere factoren. Voorbeelden zijn de laadvermogens, ploegenpatronen, vooraf bepaalde dekkingsregio’s en de gewenste bezorgtijden. De software kan pakketten en bezorgers met behulp van GPS-tracking volgen en de klant over geschatte aankomsttijden informeren. Dat moet niet alleen de service aan de klant verbeteren, maar ook de bezorgkosten verminderen doordat de bezorger niet voor een gesloten deur komt te staan.

Route Manager zou zich met name lenen voor kleinere en middelgrote bedrijven. Volgens Eqeep zijn de kosten laag, de implementatie kort en is ook de integratie met andere bedrijfssoftware en -systemen eenvoudig. Volgens Harm van Echteld, CEO van Eqeep, zal de onderneming zijn productportfolio in de toekomst uitbreiden met andere software van WorkWave. “We hebben voor een partnership met WorkWave gekozen omdat dit een logische uitbreiding van ons aanbod is. WorkWave is onderdeel van de Zweedse softwareleverancier IFS en wij zijn een partner van IFS.”

Foto: Eqeep
X