• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 116292
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Dematic optimaliseert oplossing voor automatische palletopslag

Dematic optimaliseert oplossing voor automatische palletopslag

Dematic, aanbieder van intralogistieke automatiseringsoplossingen, brengt een verbeterde oplossing voor het automatisch opslaan van pallets op de markt. De ‘Dematic Standardised Automated Pallet Storage’ is een modulair systeem dat volledig te configureren is naar de wensen van klanten.
Het systeem bestaat uit componenten zoals opslagrekken, geautomatiseerde Storage & Retrieval Machines (SRM’s) om pallets te verplaatsen, software en een pre-zone. Maar ook pallet conveyors, Automated Guided Vehicles (AGV’s), orderpickstations en stations voor het meten, wegen, opslaan en ophalen van alle pallets. 
 
De opslagoplossing is zowel geschikt voor het opslaan van ruwe materialen als eindproducten, tot een hoogte van 45m. Typische toepassingen zijn het tijdelijk opslaan en op volgorde zetten van goederen voor de verzending (sequentiëren). Het aantal gangpaden is zelf te selecteren. Verder is de oplossing op korte tijd te installeren en in gebruik te nemen. Het compacte ontwerp en de flexibiliteit ervan maken het mogelijk pallets in enkele, dubbele en meervoudige dieptes op te slaan. De verwerkingssnelheid bedraagt tot zo’n 200 pallets per uur. Alle pallets zijn op elk gewenst moment toegankelijk. Afhankelijk van het type installatie transporteren de SRM’s pallets met een gewicht tot 1,5 ton (en in speciale configuraties tot zelfs 5 ton).

Tot slot is de verbeterde Dematic Automated Pallet Storage te combineren met andere automatiseringsoplossingen van het bedrijf, zoals de AMCAP (Automated Mixed Case Palletising), Multishuttle, Miniload of Pouch Sorter.

Foto: Dematic
X