• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 116292
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Zalando en TGW bestendigen succesvolle samenwerking

Zalando en TGW bestendigen succesvolle samenwerking

Op 20 februari 2020 opende Zalando een state-of-the-art distributiecentrum in het Poolse Lodz. De Oostenrijkse systeemintegrator TGW installeerde voor de derde keer op rij sterk geautomatiseerde conveyor- en sorteertechnologie bij het Europese fashion platform. Ook voor een project in Italië, dat midden 2020 operationeel zou zijn, werd TGW ingeschakeld. 

De som van de installaties die TGW voor Zalando in Lodz opleverde, komt op drie greenfield centra met in totaal 130.000m² geautomatiseerde magazijn- en logistieke ruimtes. Dat is het equivalent van ongeveer 54 voetbalvelden. 

In het fulfilment center in Lodz verwerkt Zalando e-commerce-bestellingen. De logistieke processen worden ondersteund door 13 kilometer aan KingDrive-conveyorsystemen en een shuttlesysteem. Verder zijn er vier aparte sorteermachines (elk 80m lang met 160 locaties) en een 240m lange outbound-sorteermachine met 66 locaties aanwezig. Het TGW Commander-besturingssysteem controleert alle processen en visualiseert de actuele status van de installatie. 

Zalando doet ook een beroep op een team van on-site TGW Lifetime Services specialisten die het Zalando-team ondersteunen met preventief onderhoud en het beheer van spare parts. 

Foto: TGW Ltd.
X