• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 116292
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Toyota Material Handling introduceert meelooptruck met lithium-ion accu

Toyota Material Handling introduceert meelooptruck met lithium-ion accu

Met de nieuwe BT Levio LWI160 elektrische pallettruck gaat Toyota Material Handling er prat op de eerste meelooptruck op de markt te brengen die ontworpen is rond een modulaire lithium-ion accu. Dat maakt de truck niet alleen compact, licht en energiezuinig, maar verlegt volgens de fabrikant ook de normen in de sector. 

De LWI160 is compleet opnieuw ontworpen. Door het traditionele batterijcompartiment te verwijderen, kon de indeling van de truck helemaal worden aangepast zodat een optimale plaatsing van alle onderdelen mogelijk werd. 

De 24-volt BT Levio LWI160 biedt flexibele energieoplossingen. Het model wordt geleverd met een lithium-ion accu met een capaciteit van 50, 105 of 150 Ah, die snel en eenvoudig is op te laden. Afhankelijk van de behoeften van de klant zijn bovendien energieoplossingen op maat mogelijk. 

Klanten kunnen kiezen tussen extern opladen, ingebouwd opladen of opladen in vrachtwagens via opladers met uiteenlopende capaciteiten. Verder is een nieuwe, verbeterde connector voor externe opladers beschikbaar. Deze gebruikt een insteekverbinding in plaats van een ‘jumper’, waardoor efficiënter kan worden gewerkt. 

De BT Levio LWI160 is een elektrische magazijntruck die voor een groot aantal lichte, middelzware en zware meelooptoepassingen kan worden gebruikt. De truck leent zich prima voor werkzaamheden in krappe ruimtes, zoals verkoopzones, winkels en supermarkten, maar is ook geschikt voor horizontaal transport, laden en lossen. Door het compacte formaat kan de bestuurder eenvoudig manoeuvreren en kan de machine ook aan boord van bijvoorbeeld vrachtwagens worden gebruikt. Deze laagheffende truck weegt slechts 269 kg (inclusief accu van 105 Ah) en kan ladingen tot 1,6 ton over korte tot middellange afstanden vervoeren met een rijsnelheid van maximaal 6 km/h. 

Verder zorgt het nieuwe ontwerp ervoor dat in alle situaties veilig en efficiënt kan worden gewerkt. De disselboom is namelijk centraal geplaatst, waardoor de bestuurder een onbelemmerd zicht heeft. 

Ook beschikt de LWI160 over een geoptimaliseerde bochtbesturing, die afhankelijk van de hoek van de stuurarm automatisch de snelheid in bochten verlaagt. Doordat het risico van instabiele ladingen in bochten en voetletsels wordt verkleind, zorgt dat voor meer veiligheid op de werkplek. Met het Click-2-Creep-systeem, ten slotte, kan de bestuurder de machine op kruipsnelheid bedienen met de disselboom rechtop. Dat gaat eenvoudig door dubbel te klikken op de bedieningshendel, waardoor de wendbaarheid in krappe ruimtes wordt verbeterd.
X