• actualkey: wekelijkse
  • currentnieuwsbrief: 117117
  • currentteamplate: Wekelijkse 88
Chantelle gooit efficiënte logistiek in de strijd tegen Covid-19

Chantelle gooit efficiënte logistiek in de strijd tegen Covid-19

Als reactie op de Covid-19-pandemie besloot de Franse Chantelle Lingerie Group zijn activiteiten uit te breiden met de productie van mondkapjes voor niet-zorggerelateerde professionals. Ondertussen produceert de Chantelle Group in al zijn fabrieken mondmaskers. De maskers, die oorspronkelijk voor de medewerkers, partners van de groep en liefdadigheidsinstellingen waren bedoeld, worden nu in grote aantallen door bedrijven besteld, gaande van 100.000 stuks tot zelfs een miljoen. Daarbij is uiteraard een flexibele supply chain belangrijk.
 
De lingerieproducent gebruikt zijn logistieke centrum in Corbie, in de Somme, specifiek om de 11.000 verkooppunten over de hele wereld te bevoorraden. In 2007 werd dat logistieke centrum vergroot van 14.000 naar 20.000m² en voorzien van een intern transportsysteem van Savoye. De geoptimaliseerde logistieke oplossingen en productiemiddelen komen nu meer dan ooit van pas bij de bestrijding van de pandemie.
 
Het hele magazijn werd vernieuwd. Savoye voegde vier nieuwe magazijnkranen toe. De eerste twee (met display-units) werden gebruikt voor het picken op hoge snelheid en de twee andere voor specifieke toepassingen. Alle gemechaniseerde systemen worden aangestuurd door het Logys WCS (warehouse control system) van Savoye. Mede dankzij pick-to-light toepassingen kon Chantelle de productiviteit van het orderpicken, met een jaarlijkse verwerking van 15 miljoen artikelen, verviervoudigen. Elk jaar worden nu 550.000 individuele zendingen vanuit het magazijn in Corbie verzonden. Toen Chantelle tien jaar later de logistieke organisatie verder wilde opschalen, koos het ervoor het handmatige transportbeheer in te ruilen voor het transportmanagementsysteem LM TMS van Savoye.
X