• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 117243
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
JBC stopt samenwerking met Hytchers nu TLV rechtszaak wint

JBC stopt samenwerking met Hytchers nu TLV rechtszaak wint

Kledingketen JBC komt terug op zijn beslissing om retourpakjes door particulieren te laten vervoeren via de mobiele applicatie van Hytchers. Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) reageert tevreden.
 
De beroepsorganisatie van ondernemingen in transport en logistiek spande in januari tegen zowel JBC als Hytchers een rechtszaak in kortgeding aan omdat het systeem oneerlijke concurrentie met de transportsector zou betekenen. TLV confronteerde JBC en Hytchers met het feit dat ook particulieren voor die dienstverlening over een vervoersvergunning moeten beschikken. Omdat noch JBC noch Hytchers daar aanvankelijk oren naar hadden, spande TLV tegen beide partijen een rechtszaak in kortgeding aan.
 
Ondertussen heeft JBC bekendgemaakt dat het de samenwerking met Hytchers stopzet. Voorlopig wil Hytchers zijn plannen om retourpakketjes door particulieren te laten vervoeren nog niet opbergen. TLV blijft naar eigen zeggen de juridische procedure verderzetten om transporteurs tegen oneerlijke concurrentie te beschermen.
Foto: JBC
 
X