• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 117243
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Nieuwe CEO Witron noemt IT geen doel op zich

Nieuwe CEO Witron noemt IT geen doel op zich

Sinds begin 2020 maakt Johannes Meißner deel uit van de directie van Witron. Hij is afgestudeerd als ingenieur in telecommunicatietechniek en werkt al meer dan 30 jaar in de IT-sector van het bedrijf uit Oberpfalz. Toch luidt de aanstelling van een IT-manager als nieuwe CEO geen strategiewijziging voor Witron in. Volgens Meißner blijft het bedrijf dicht bij de hardware “In het verleden waren we heel erg op de hardware gericht; in het begin ontwikkelden we zelf de besturing. Onze eigen focus verschuift enigszins van de hardware, maar we mogen het contact daarmee en ons begrip ervan niet verliezen. IT is geen doel op zich. We moeten onszelf altijd afvragen waarom we bepaalde toepassingen bouwen en hoe de interactie met de fysica eruit ziet.”
 
Ondanks de veranderingen in de ontwikkelprioriteiten van Witron, staat de onderneming volgens Meißner midden in de herrijking van haar IT-structuren. “We werken aan nieuwe gebruikersinterfaces, investeren in bruikbaarheid, passen web-interfaces toe, bouwen platforms en maken gebruik van cloud-diensten. Het is belangrijk dat we dat samen met onze klanten doen.”
 
Op het vlak van hardware koos Witron recent voor plc’s van Beckhoff omdat het toekomst ziet in besturingssystemen op PC-basis. “We krijgen een open ontwikkelomgeving en we kunnen gebruik maken van onze softwareontwikkelingen”, klinkt het. “De grenzen tussen de IT- en de besturingswereld vervagen. De plc stuurt gegevens naar de cloud. IT, kantoor en werkvloer zijn afhankelijk van elkaar. High-level programmeertalen en docking-webtoepassingen worden daarom steeds belangrijker en zijn ook flexibeler.
 
X