• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 117511
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
WDP realiseert logistiek nieuwbouwproject in Luxemburg  voor o.a. DB Schenker

WDP realiseert logistiek nieuwbouwproject in Luxemburg voor o.a. DB Schenker

WDP investeert 18 miljoen euro in de realisatie van een nieuw distributiecentrum in de logistieke zone Eurohub Centre in Luxemburg, in de directe nabijheid van de cargoluchthaven. Ongeveer 7000m² van het 15.000m² grote nieuwbouwmagazijn is momenteel al verhuurd aan DB Schenker. De logistiek dienstverlener, die het magazijn voor een periode van tien jaar huurt, zal er naar verwachting tegen het einde van 2021 zijn operationele activiteiten starten, onder voorbehoud van afronding van de vergunningsprocedure. Daarmee creëert DB Schenker capaciteit voor honderd medewerkers.
De commercialisatie van de overige beschikbare ruimte is intussen in volle gang.
 
De logistieke zone Eurohub Centre bij Contern is gelegen in de directe nabijheid van de cargoluchthaven van Luxemburg, die in normale omstandigheden instaat voor dagelijkse vluchten naar de zes continenten. Daarnaast biedt Eurohub Centre directe toegang tot het autowegennet richting de voornaamste Europese bestemmingen.
 
De nieuwe logistieke zone is de tweede die WDP in Luxemburg creëert. Eerder al bouwde WDP Luxembourg een logistiek platform uit in de logistieke zone Eurohub Sud in Bettembourg/Dudelange. Die site is goed voor een totale oppervlakte van circa 100.000m² aan nieuwbouwmagazijnen, waarvan ondertussen driekwart voor lange termijn aan diverse klanten is verhuurd.
X