• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 117511
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Montea breidt activiteiten uit naar Duitsland

Montea breidt activiteiten uit naar Duitsland

Na België, Frankrijk en Nederland betreedt Montea, gespecialiseerd in logistiek vastgoed, nu ook de Duitse markt. De sterke groei van de logistieke sector in Europa en de toonaangevende Duitse economie zijn daarvoor de belangrijkste drijfveren. Voor de uitbreiding gaat Montea een partnership aan met de Duitse Impec Groep.
 
Impec Groep – ofwel Impec Real Estate GmbH – werd in 1993 opgericht door Gerhard Mannsperger. Sinds de komst van zoon Domenique Mannsperger richt het familiebedrijf zich uitsluitend op logistieke ontwikkelingen. Impec Groep ontwikkelde de afgelopen jaren meer dan 550.000m² verhuurde opslagruimte en verwerkte een transactievolume van 400 miljoen euro.
 
Om de samenwerking te bestendigen, sloten Montea en Impec Groep een overeenkomst, waarbij Impec Groep voor Montea op zoek gaat naar hoogwaardige en duurzame ontwikkelings- en investeringsopportuniteiten op de Duitse markt. Montea zal voor die projecten enerzijds optreden als financiële partner tijdens de ontwikkelingsfase en anderzijds als eindinvesteerder bij oplevering.
 
Met een schuldgraad van 39% gelooft Montea snel door te kunnen groeien in Duitsland. Montea zal naar verwachting nog voor het jaareinde zijn eerste projecten in Duitsland aankondigen.
Foto: Gerhard en Domenique Mannsperger – IMPEC Groep 
 
X