• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 117511
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Migros bouwt schaalbaar omnichannel magazijn met Witron

Migros bouwt schaalbaar omnichannel magazijn met Witron

Momenteel wordt een van de grootste distributiecentra van Zwitserland gebouwd in Neuendorf, enkele minuten ten zuiden van Bazel. Het Zwitserse Migros-Verteilbetrieb Neuendorf AG werkt samen met Witron aan de uitbreiding en modernisering van een magazijn voor diepvriesproducten, de automatisering van een handmatig non-food distributiecentrum en een omnichannel magazijnconcept waar interactie tussen winkelverkoop en e-commerce kan plaatsvinden. Het gaat om een lopende operatie op in totaal drie bouwplaatsen.
Het distributiecentrum biedt onderdak aan 100.000 verschillende artikelen. Op piekdagen worden 500.000 dozen verzonden op ca. 9.300 pallets. Er zijn 250.000 pallet-opslaglocaties, 136.000 tray-opslaglocaties en 240.000 bakken-opslaglocaties. Het totale project wordt voor 2021 gerealiseerd. 
 
Het non-food assortiment wordt op verschillende verdiepingen opgeslagen in het meer dan 490.000m² grote distributiecentrum. Tot nu toe pickte Migros de goederen handmatig, maar het is de bedoeling bijna honderd procent automatisch of halfautomatisch te picken. Daarom worden de logistieke processen uitgebreid met het nieuwe AIO-systeem van Witron, een OPM-systeem en een CPS-systeem. Bovendien worden de online processen nog verder geautomatiseerd om aan de groeiende vraag voor e-commerce te voldoen.
 
Het AIO-systeem staat voor All in One Order Fulfillment en is volgens Witron de volgende generatie van het picken van losse items. Migros-Verteilbetrieb is de eerste klant die het systeem gaat gebruiken. De All-in-One oplossing verzorgt winkelbevoorrading, bestellingen bij winkels (click + collect) en e-commerce, tot aan de voordeur van de klant. Het is daardoor niet meer nodig om verschillende systemen te synchroniseren of multi-voorraden bij te houden. Het online bedrijf heeft toegang tot dezelfde voorraad, maar die wordt op aparte pickingstations verwerkt. Processen die normaal gesproken in twee aparte sectoren van een traditioneel magazijn worden verwerkt, zijn nu gedekt door één geïntegreerd logistiek magazijnsysteem.
 
In het naastgelegen diepvriesgedeelte wordt een bestaand Schäfer-systeem vervangen door Witrons OPM-systeem om de huidige groei aan te kunnen.
Het magazijn voor diepvriesproducten werkt volautomatisch – 24/7. Tegelijkertijd worden de werkzaamheden in het diepvriesgedeelte uitgebreid met het assortiment van de discount-winkelketen Denner, waarvoor op rolcontainers moet worden gepickt. Omdat het huidige systeem het volume niet meer aankan, besloot Migros tien nieuwe COM-machines van Witron aan te schaffen. 
 
Met de OPM is het mogelijk meer dan 95% van het productaanbod van een supermarkt volautomatisch te picken, op een manier die gunstig is voor de winkels – zonder personeel. Het hart van het systeem is het laadapparaat COM (Case Order Machine). Met een systeemprestatie van meer dan 500 picks per uur kan het dozen op ladingdragers picken, met zorg voor het product en winkelvriendelijk. 
 
Foto: WITRON – Witron AIO: bezorging bij winkels en online bestellingen vanuit één distributiecentrum
 
X