• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 117738
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Aviko innoveert magazijnbeheer met SAP EWM

Aviko innoveert magazijnbeheer met SAP EWM

De aardappelverwerker beheert voortaan zijn magazijnen met SAP Extended Warehouse Management (EWM). Aviko zet zo de stap richting één softwaresysteem voor het beheer van alle goederenbewegingen en voorraden in zijn magazijnen. Op die manier wil Aviko de kosten voor het magazijnbeheer indijken.
 
Aviko is in Europa marktleider in verse, diepgevroren en gedroogde aardappelproducten. In diverse Europese landen worden elk jaar ruim 1,8 miljoen ton aardappelen tot uiteenlopende aardappelproducten verwerkt. De productie gaat dag en nacht door, zeven dagen per week. De levering vindt plaats in meer dan 110 landen.
 
Mede door het continue productieproces, de schaalgrootte en de grote aantallen heeft de organisatie te maken met veel goederenbewegingen en een hoge complexiteit in de supply chain. Bovendien vindt de inslag en opslag van de productie plaats in een dertigtal warehouses, die deels van Aviko zelf zijn en deels van partners. Die locaties maken gebruik van verschillende automatiseringssystemen, en de leveranciers van die systemen hebben allemaal hun eigen software voor magazijnbeheer. Met SAP EWM krijgt Aviko nu een systeem waarmee het de eigen warehouses op de verschillende locaties op een eenduidige wijze kan aansturen, en dat kan worden gekoppeld aan de warehouses van externe partijen.
 
SAP EWM werd eerst geïmplementeerd in de twee ‘handmatige’ vrieshuizen van Aviko in Steenderen waar wordt gewerkt met RF-scanners. Twee weken later volgde de implementatie in het gloednieuwe en volledig geautomatiseerde vrieshuis dat Aviko recent in Steenderen heeft laten bouwen en dat plaats biedt aan ruim 40.700 pallets. Een volgende stap is de implementatie van SAP EWM in een nieuw te bouwen warehouse van Aviko in België.
 
X