• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 118623
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Uber Freight komt in handen van Duitse start-up

Uber Freight komt in handen van Duitse start-up

Uber, wellicht in de eerste plaats bekend van de gelijknamige taxi-app die chauffeurs en passagiers met elkaar verbindt, breidde zijn dienstverlening in 2017 uit naar vrachtwagenchauffeurs en opdrachtgevers. In 2019 werden de activiteiten van ‘Uber Freight’ ook in Europa geïntroduceerd toen het bedrijf zich in Amsterdam ging vestigen. Nu verkoopt Uber zijn Europese tak voor vrachtuitwisseling aan de start-up Sennder, met hoofdkantoor in Berlijn.   
De vrachtvervoeractiviteiten zullen voortaan onder de merknaam Sennder worden verdergezet. Als onderdeel van de deal krijgt Uber een minderheidsbelang in de Duitse start-up. Bovendien zullen beide bedrijven klanten naar elkaar doorverwijzen als transportbedrijven op zoek zijn naar vrachtwagenchauffeurs in respectievelijk Noord-Amerika of Europa
 Voor Sennder is dit niet de eerste transactie dit jaar. In juni sloot het al een merger met zijn Franse tegenhanger Everoad en recent ging het een joint venture aan met Poste Italiane. Wanneer de transactie rond is, zal Sennder over kantoren in zeven landen beschikken met een team van ruim 500 medewerkers die maandelijks 50.000 ladingen vracht doorheen Europa vervoeren.
 
Tom Christenson, de Europese general manager van Uber Freight, zal bij Sennder de rol van chief operating officer opnemen en Daniel Warner, momenteel head of Shipper Operations, wordt er senior vice president Commercial. Het Uber Freight team dat in Amsterdam is gelokaliseerd, zal zich bij Sennder voegen als de transactie is afgerond. Sennder is van plan een nieuw kantoor op te richten in Amsterdam.

Foto: sennder
X