• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 118623
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Versluys Groep richt zijn pijlen op logistiek vastgoed en tekent overeenkomst met luchthaven Oostende

Versluys Groep richt zijn pijlen op logistiek vastgoed en tekent overeenkomst met luchthaven Oostende

Naast zijn bestaande residentiële vastgoedtak wil projectontwikkelaar Versluys Groep op termijn ook naam maken als logistiek vastgoedspeler. Daartoe heeft de projectontwikkelaar een exclusieve samenwerkingsovereenkomst getekend met de luchthaven Oostende voor de ontwikkeling van bepaalde delen van de luchthaven. Daarbij wordt gefocust op een uitbreiding van 45.000m² logistiek vastgoed. In navolging van deze verbintenis met de luchthaven heeft Versluys de nieuwe vennootschap ‘Versluys Logistics’ opgericht. Die vennootschap zal in de toekomst alle logistieke vastgoedopportuniteiten van de groep overkoepelen en wordt voor 100% ingebracht in de Versluys holding.
 
Versluys Logistics zal zich bij de ontwikkeling en bouw van logistieke vastgoedparken op drie pijlers baseren. Om te beginnen zal er veel aandacht worden besteed aan het zogenaamde ‘build-to-suit’ principe, waarbij in de ontwikkeling van magazijnen maatwerk wordt aangeboden dat naadloos aansluit op de specifieke noden van de klant. Daarnaast zal Versluys Logistics enkel vastgoed ontwikkelingen met een duurzaam karakter waarbij maximaal gebruik zal worden gemaakt van hernieuwbare energiebronnen. Als derde pijler zal Versluys Logistics enkel logistiek vastgoed ontwikkelen op premium locaties en dat voldoet aan strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen.
 
De Franse groep Egis, waartoe de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge behoort, noemt zich opgetogen met de nieuwe publiek-privésamenwerking. De luchthaven wil de gelegenheid aangrijpen om in de toekomst uit te groeien tot een moderne logistieke cargo hub. De ambitie bestaat erin samen met de havens van Oostende en Zeebrugge de regio uit te bouwen tot belangrijke logistieke draaischijf voor Vlaanderen, met zijn gunstige ligging tussen Noord-Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Foto: Internationale Luchthaven Oostende-Brugge
X