• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 118623
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Social distancing badge moet verspreiding van COVID-19 op werkvloer voorkomen

Social distancing badge moet verspreiding van COVID-19 op werkvloer voorkomen

Om de social distancing op de werkvloer te garanderen, lanceren Tilt-Import en Claitec de T10R-SD badge, waarbij de ‘SD’ staat voor Social Distance Sensor. Wanneer iemand zich op minder dan pakweg 1,5 meter begeeft van een persoon met een T10R-SD badge, gaat de badge trillen en een geluids- en lichtsignaal uitsturen. De afstand – bijvoorbeeld 1,5 meter – kan volgens de vereisten worden ingesteld.
 
Er zijn twee uitvoeringen van de T10R-SD beschikbaar:
De T10R-SD tag: een RFID-apparaatje dat een perimeter van bijvoorbeeld 1,5 meter (regelbaar) rond elke medewerker garandeert;
De T10R-SD badge: een aangepaste versie van de T10R-SD, waarbij in één enkel apparaat de distancing tag met de persoonlijke identificatiebadge van de medewerker worden gecombineerd. 
De T10R-SD werkt op een batterij die elke avond wordt opgeladen.
Via de badgelader kan informatie automatisch in de Cloud kan worden opgeslagen. Op die manier kan, wanneer bij een van de medewerkers een coronabesmetting wordt vastgesteld, worden nagegaan met wie die persoon in contact is geweest. Zodoende moet worden vermeden dat het virus zich binnen het bedrijf verspreidt.
X