• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 120988
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
TMH Belgium is met Toyota Logistics Solutions Integration klaar voor industrie 4.0

TMH Belgium is met Toyota Logistics Solutions Integration klaar voor industrie 4.0

Het coronavirus heeft de evolutie naar een industrie 4.0, waarbinnen alle systemen met elkaar verbonden zijn en met elkaar communiceren, onmiskenbaar mee versneld. Voorafgaand aan de COVID-19-pandemie had Toyota Industries Corporation (TICO) echter in 2017 al besloten die transformatie te stimuleren met de overname van Bastian Solutions, een Noord-Amerikaanse integrator van automatische material handling systemen. Die overname heeft Toyota ertoe gebracht Logistics Solutions Integration op te richten, een organisatie die kant-en-klare oplossingen levert in de geautomatiseerde material handling industrie, met speciale aandacht voor vijf Europese landen: Spanje, Italië, Nederland, Zweden en België.
 
Het doel van de organisatie bestaat erin alternatieven aan te reiken binnen automatisering voor louter onbemande voertuigen: o.a. geïntegreerde systemen, robotica, transportbanden, augmented reality, onbemande voertuigen met software die een volledig geautomatiseerde operatie plannen, coördineren en uitvoeren, enz.
 
Intussen heeft Toyota Material Handling Belgium al twee systemen operationeel gekregen en werkt het op dit moment een project uit rond een automatisch hoogbouwmagazijn voor pallets, met de nodige automatisering voor de invoer en uitvoer. TMH ziet naar eigen zeggen veel interesse in de Belgische markt, maar zeker niet alleen voor geautomatiseerde palletmagazijnen. “Er is een trend naar opslag per doos, bak of unit en de daarbij horende automatische opslag en pickingsystemen”, klinkt het. “Bedrijven die het meeste interesse tonen, zijn vaak kmo’s met een ruime logistieke flow, waarbij één of meerdere delen (receiving & shipping – warehousing – order preparation – sortation) onderwerp van een studie kunnen zijn. Met een kleine of grote automatisering als oplossing.”
X