• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 120988
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Ophtalmic Compagnie moderniseert met installatie van Savoye

Ophtalmic Compagnie moderniseert met installatie van Savoye

Het Franse Ophtalmic Compagnie distribueert contactlenzen en producten voor lensverzorging van meerdere merken naar opticiens, oogartsen en apothekers. Door een omzetgroei van dubbele cijfers en de wens om zelf hoogwaardige brillenglazen te gaan produceren in zijn nieuwe bedrijfspand in Villepinte, besloot Ophtalmic Compagnie alle processen te herzien voor een hogere productiviteit. Daarvoor schakelde het Savoye in, aanbieder van oplossingen voor de intralogistiek.
 
In de vorige opzet werd gebruik gemaakt van 30 verticale opslagautomaten voor de opslag en verwerking van vier productgroepen: contactlenzen, brillenglazen, reinigingslotions en producten voor oogverzorging. Toen Ophtalmic Compagnie naar het nieuwe pand verhuisde, moderniseerde het zijn activiteiten met een Goods-to-Person-oplossing van Savoye.
 
De oplossing moest instaan voor de picking en voorbereiding van 20.000 SKU’s op voorraad, op basis van het meest eenvoudige tot het meest complexe voorschrift, inclusief de verwerking van de naam van de eindconsument bij de voorgeschreven brillen. Om dat mogelijk te maken werd tussen februari en maart 2019 een reeks testen uitgevoerd op de installatie en de softwaresystemen – het WCS voor de aansturing van het fysieke systeem en het LM XT WMS van Savoye; beide gekoppeld aan het ERP-systeem van Ophtalmic Compagnie. Eind maart 2019 nam het bedrijf de installatie in gebruik met behoud van de bestaande klantbelofte: besteld in de ochtend betekent levering in de middag of uiterlijk de volgende dag voor 17.00 uur.
 
Tegelijkertijd met het automatiseringstraject breidde Ophtalmic Compagnie de activiteiten uit met een lab voor de bewerking van glasoppervlakken. Aangezien de automatisering van het orderverzamelen niet mocht gepaard gaan met banenverlies, kregen ongeveer veertig medewerkers die bij het orderverzamelen betrokken waren, de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen of zelfs van functie te veranderen binnen Ophtalmic. Door de X-PTS-installatie was het mogelijk nieuwe functieprofielen te maken, medewerkers een nieuwe uitdaging te geven en nieuwe activiteiten te starten.
 
Ophtalmic Compagnie bestudeert ondertussen verschillende nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld de installatie van een derde X-PTS shuttlesysteem van Savoye of het automatiseren van het verpakkingsproces met Jivaro-machines.
X