• actualkey: donderdag
  • currentnieuwsbrief: 120988
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
P&O Ferrymasters zorgt voor rechtstreekse multimodale verbinding tussen Tsjechië en Groot-Brittannië

P&O Ferrymasters zorgt voor rechtstreekse multimodale verbinding tussen Tsjechië en Groot-Brittannië

P&O Ferrymasters breidt zijn pan-Europese netwerk uit met een nieuwe treinverbinding tussen Lovosice in Tsjechië en Europoort-Rotterdam, met de mogelijkheid tot verdere connectie over zee naar Groot-Brittannië.

Lovosice is een strategisch transportknooppunt nabij zowel Praag, Duitsland als Polen. Vracht die in Rotterdam arriveert, kan dan verder internationaal worden getransporteerd of via P&O Ferries naar verschillende havens aan de Britse oostkust worden verscheept.

Volgens P&O Ferrymasters biedt de nieuwe service voor het eerst een rechtstreekse multimodale verbinding tussen Tsjechië en Groot-Brittannië en de eerste rechtstreekse verbinding tussen Tsjechië en Nederland die gebruik maakt van mega trailers. Een deel van de trein zal halthouden in Duisburg, de grootste inland haven ter wereld, die dienst zal doen als doorgang om Lovosice te linken met andere Europese terminals.

Er zullen wekelijks in beide richtingen vier treinen vertrekken. De trein is uitgerust om gevaarlijke producten te vervoeren evenals goederen die onderhevig zijn aan douanecontrole. De eerste trein vertrok eerder deze maand vanuit Lovosice en arriveerde 24 uur later in Europoort met 38 45’ palletbrede containers en huckepack-trailers.
X