• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 122245
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Savoye maakt met Jivaro Print gepersonaliseerde verzenddozen mogelijk

Savoye maakt met Jivaro Print gepersonaliseerde verzenddozen mogelijk

Savoye, leverancier van geautomatiseerde intralogistieke systemen en softwareoplossingen voor de supply chain, heeft een volledig geïntegreerde printmodule toegevoegd aan zijn gamma Jivaro-verpakkingsmachines. Niet alleen passen de Jivaro-verpakkingsmachines de hoogte van de verzenddozen aan de inhoud aan. De nieuwe printmodule maakt het nu ook mogelijk het deksel van de doos klantspecifiek te personaliseren via bedrukking. Die bedrukkingen kunnen betrekking hebben op corporate identity, de eindklant, promotionele acties of speciale aanbiedingen, imagodoelstellingen, een persoonlijke boodschap voor de ontvanger, enz.
 
Het systeem werkt eenvoudig: na het scannen van de barcode van het pakket, haalt de Jivaro-machine de relevante PDF op om deze vervolgens op het pakket af te drukken. Deze PDF kan ook het verzendlabel omvatten, zodat slechts een enkele print nodig is. Een extra etiketteermachine bij de uitvoer van de machine is voortaan overbodig.
Kenmerkend is dat het printen al in de verpakkingsmachine plaatsvindt en niet pas nadat de doos is gesloten. Dat proces garandeert volgens Savoye een superieure kwaliteit, aangezien de deksel van de doos verder geen bewerkingen hoeft te ondergaan.
De Jivaro Print module maakt gebruik van inkjettechnologie en garandeert hoogwaardige resultaten op conventionele, bruine of witte kartonnen dozen; specifieke dozen zijn niet vereist.
 
De module is volgens de leverancier vooral geschikt voor logistieke activiteiten waarbij meerdere merken door elkaar worden gebruikt en voor bedrijven die hun pakketten voor elke klant willen personaliseren. Ondertussen gebruiken diverse logistiek dienstverleners de nieuwe Jivaro Print module al voor e-commerce verzendingen.
 
X