• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 122245
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Trumpf en Jungheinrich bundelen krachten in hightech partnership

Trumpf en Jungheinrich bundelen krachten in hightech partnership

Het Duitse hightechbedrijf Trumpf, aanbieder van productieoplossingen op het vlak van werktuigmachines en lasertechnologie, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Jungheinrich, leverancier van intralogistieke oplossingen. Jungheinrich zal transportsystemen zonder bestuurder leveren die onderdelen autonoom vervoeren tussen de verschillende bewerkingsmachines en opslagplaatsen.
 
Met het TruTrops Fab productiebesturingssysteem wil Trumpf zorgen voor efficiëntere logistieke processen in de productie. Daarnaast zal het bedrijf klanten adviseren, hen ondersteunen bij de inbedrijfstelling, training en met andere diensten om transportsystemen zonder bestuurder in hun eigen productieomgeving te integreren.
Jungheinrich kan dankzij het partnership zijn logistieke oplossingen wereldwijd tot op de fabrieksvloer van de productie-industrie brengen. “Het betekent dat producenten niet langer hoeven om te schakelen tussen verschillende systemen. Voortaan kunnen ze beschikken over een geïntegreerde oplossing uit één enkele bron”, klinkt het
De gezamenlijke oplossing van beide Duitse bedrijven heeft zich al bewezen in de ‘Smart Factories’ van Trumpf in Chicago en Ditzingen. Daar werden manuele transportprocessen geautomatiseerd en werden de opslagtijden bij de machines aanzienlijk verkort.
 
De transportsystemen zonder bestuurder worden aangestuurd door een verbeterde versie van de TruTops Fab productiesoftware van Trumpf. Deze toepassing bepaalt de prioriteit van transportjobs volgens het productieschema en stuurt die orders in real time door naar de Jungheinrich transportsystemen. Dat moet zich vertalen in een efficiëntere materiaalstroom.
 
De industriële trucks starten en voltooien iedere job bij de dockingstations naast de machines of in het magazijn. Ze zijn uitgerust met sensoren zodat alle logistieke processen digitaal kunnen worden geregistreerd. Telkens wanneer een transportsysteem zonder bestuurder een europallet heeft afgeleverd bij een machine, wordt die informatie automatisch geregistreerd aan het werkstation van de betrokken machineoperator. De trucks zorgen er ook voor dat de pallets tijdig beschikbaar zijn voor de volgende stap in het proces. Dat betekent dat de machineoperatoren zich niet om logistieke taken hoeven te bekommeren, maar zich ten volle op de bediening van hun machine kunnen concentreren.
 
X