• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 123044
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Linde introduceert nieuwe bedieningsmethode en magazijnbescherming voor reachtrucks

Linde introduceert nieuwe bedieningsmethode en magazijnbescherming voor reachtrucks

Met de introductie van de ergonomische Multifunction Lever en de magazijnbeschermende Rack Protection Sensor, richt Linde Material Handling zich zowel op reachtruckbestuurders als op vlootverantwoordelijken. Zo moeten reachtruckbestuurders genieten van een verhoogd comfort en zich volop op de goederen concentreren, terwijl vlootverantwoordelijkheden vooral baat hebben bij de kostenbesparingen en de verhoogde productiviteit die daarmee gepaard gaan.
 
De Multifunction Lever is een optioneel, ergonomisch bedieningselement dat aansluit op de menselijke anatomie. Dat zou reachtruckbestuurders niet alleen een bijna organische verbinding met hun truck bieden, ze kunnen ook alle mastfuncties – inclusief sideshift- en tiltfuncties – efficiënt met één hand bedienen. Daardoor kunnen ze hun taken met een minimum aan bewegingen en een maximum aan comfort uitvoeren en moeten ze hun truck ook aan het einde van een lange werkdag nog met een optimale precisie kunnen bedienen.
 
De eveneens optionele Rack Protection Sensor (RPS) moet dan weer bescherming bieden tegen aanrijdingen met magazijnstellingen. Omdat bij goederenverwerking op grote hoogte de bestuurder zich niet kan concentreren op wat er zich op grondniveau afspeelt, biedt de RPS een extra ‘oog’ dat de reachtruck bij een snelheid tot 5 km/u automatisch tot stilstand brengt wanneer een aanrijding dreigt. Op die manier kunnen dure schadegevallen en capaciteitsverlies worden vermeden.
X