• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 124887
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Flagship distributiecentrum Nestlé en XPO Logistics operationeel in VK

Flagship distributiecentrum Nestlé en XPO Logistics operationeel in VK

Logistiek dienstverlener XPO Logistics en voedings- en drankenbedrijf Nestlé hebben hun nieuwe flagship distributiecentrum en technologiehub in het VK in gebruik genomen. Beide bedrijven begonnen in 2018 samen te werken aan het ontwerp en de bouw van het ‘Digital Distribution Warehouse of the Future’, samen met technologiepartner Swisslog Logistics Automation.   
De faciliteit van 60.000m² in de Segro East Midlands Gateway in Leicestershire omvat geavanceerde oplossingen op maat gemaakt door Swisslog en geïntegreerd met XPO’s digital warehouse-ecosysteem. De activiteiten maken gebruik van robotica, geautomatiseerde sorteersystemen en intelligente analyses van XPO voor een snelle, efficiënte distributie van Nestlé-producten, waaronder KitKat, Maggi en Nescafé. 
XPO is sinds medio 2020 bezig met het opvoeren van de activiteiten op de locatie en maakt daarbij gebruik van zijn wereldwijde ervaring met COVID-19 en uitgebreide veiligheidsprotocollen om de medewerkers te beschermen. De processen zijn ontworpen om de hoogste doorvoercapaciteit van om het even welk magazijn in het wereldwijde netwerk van Nestlé aan te kunnen. Het zal goederen verwerken die door elf productievestigingen van Nestlé UK worden geproduceerd, naast goederen die uit verschillende markten wereldwijd worden ingevoerd.    
 
Naast de levering van de retailproducten van Nestlé beheert de locatie ook e-commerce fulfilment voor het merk Nespresso, een retailoplossing voor Nespresso Boutique-winkels en waardetoevoegende co-packing voor een breed assortiment Nestlé-voedingsproducten. 
 
Duurzaamheid was een belangrijke overweging bij het ontwerp en de locatie van het gebouw. De locatie ligt op een spoorwegknooppunt en Nestlé zal de export en leveringen in de regio Londen via het spoor verzorgen. Op de locatie wordt momenteel een tankstation voor vloeibaar gas ontwikkeld, zodat Nestlé energiezuinige gastrucks kan inzetten in plaats van diesel.  

Verder omvat de locatie een innovatiehub waar XPO veelbelovende technologieën in de praktijk zal uittesten en innovaties aan klanten zal tonen. De faciliteit is ontworpen als een multi-user ruimte voor oplossingen die zijn afgestemd op de behoeften van verschillende logistieke activiteiten.   
Foto: Nestlé
 
X