• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 125321
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
DSV Panalpina neemt Global Integrated Logistics van Agility over

DSV Panalpina neemt Global Integrated Logistics van Agility over

Twee jaar na de overname van het Zwitserse Panalpina kondigt de Deense transport- en logistieke onderneming DSV opnieuw een grote acquisitie aan: Agility Global Integrated Logistics (GIL). Met de overname is een prijskaartje van bijna 3,5 miljard euro (DKK 26 miljard) gemoeid.
Global Integrated Logistics, een divisie van Agility, is wereldwijd een vooraanstaande expediteur en contract logistics speler (3PL). In 2020 tekende de onderneming een omzet van 4 miljard US dollar op, hoofdzakelijk gerelateerd aan lucht- en zeetransport, en stelde ze ongeveer 17.000 mensen tewerk.
 
Met de overname van GIL zou DSV Panalpina ’s werelds derde grootste transport- en logistiekbedrijf worden met een gecombineerde pro forma-omzet van ongeveer 142 miljard DKK (ruim 19 miljard euro) – een stijging van ongeveer 23% – en een gecombineerd personeelsbestand van meer dan 70.000 medewerkers.
 
Vooral de Air & Sea-divisie, de grootste divisie van DSV Panalpina, zal door de overname van GIL aanzienlijk worden versterkt. Met bijna 2,8 miljoen containers (TEU’s) en meer dan 1,6 miljoen ton jaarlijks vervoerde luchtvracht zal de divisie tot de grootste providers wereldwijd behoren. De contract logistics activiteiten, die steeds belangrijker worden gezien de complexe supply chains en veranderende distributiekanalen, zullen de divisie Solutions van DSV versterken met de extra opslagcapaciteit van GIL van meer dan 1,4 miljoen vierkante meter, voornamelijk in APAC en het Midden-Oosten. Bovendien zal GIL wegtransportactiviteiten toevoegen aan het netwerk van DSV in zowel Europa als het Midden-Oosten en daarmee het concurrentievermogen van DSV in alle drie de divisies vergroten.
 
DSV Panalpina en GIL verwachten de transactie in het derde kwartaal van 2021 af te ronden, mits aan de voorwaarden wordt voldaan en de nodige goedkeuringen worden verkregen. Tot die tijd zullen DSV Panalpina en GIL afzonderlijk en onafhankelijk blijven opereren.

Foto: DSV Panalpina
X