• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 125321
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Colruyt Group zorgt voor eerste stille levering met elektrische truck

Colruyt Group zorgt voor eerste stille levering met elektrische truck

Colruyt Group heeft in Brussel een eerste stille levering met een elektrische 44 ton-truck uitgevoerd. Daarmee zet de retailer, die dagelijks 1.000 ton producten aan 24 winkels in het Brussels Gewest levert, een belangrijke stap richting meer duurzaam leveren in een stedelijke context.

Deze eerste test met een stille levering aan de Colruyt-winkel in Anderlecht illustreert volgens Colruyt Group de vele voordelen van elektrisch leveren in stedelijk gebied: de inwoners zijn zeker van de nodige producten in hun winkel en de omwonenden ervaren minder geluidsoverlast. Bovendien zijn er door het grote laadvermogen van de 44 ton-vrachtwagen minder ritten nodig om de producten tot bij de Brusselaars brengen, wat ook de luchtkwaliteit ten goede komt.

Omdat Colruyt Group tegen 2030 zijn relatieve CO2-uitstoot met 40% wil verminderen (in vergelijking met 2008), zet de onderneming ook volop in op de verduurzaming van zijn transport. “Deze eerste stille levering is een volgende stap in onze zoektocht naar de verduurzaming van onze supply chain”, klinkt het bij de retailer. “Om ons vrachtvervoer te verduurzamen, investeren we in diverse groene technologieën: ons wagenpark telt momenteel 8 trucks die rijden op CNG (gecomprimeerd aardgas), sinds 2015 zijn er 2 elektrische terminaltrucks operationeel op onze eigen sites en sinds december vorig jaar testen we ook een truck op waterstof.” Colruyt Group geeft aan in een en-en-verhaal te geloven, waarbij elke brandstof zijn eigen toepassing kent en er complementair kan worden gewerkt.
X