• actualkey: dinsdag
  • currentnieuwsbrief: 125321
  • currentteamplate: Dagelijkse 87
Saint-Gobain Weber steunt de bouw met Astro WMS

Saint-Gobain Weber steunt de bouw met Astro WMS

Saint-Gobain Weber in Grimbergen levert tegellijmen en metselmortels aan ruim honderd bouwmarkten en doe-het-zelfzaken in heel België. Omdat in de bouw iedereen meters wil maken, is het belangrijk dat die klanten hun goederen snel aangeleverd krijgen. Een soepel lopend warehouse management system was dan ook een must voor Saint-Gobain Weber. In navolging van de vestiging in Eindhoven ging ook de vestiging in Grimbergen over op Astro WMS.
 
Dat de onderneming voortaan orders digitaal kan inplannen en opvolgen, is naar eigen zeggen dé grote stap voorwaarts. Klanten kunnen 24/7 bestellen. Saint-Gobin Weber levert binnen één dag, hetzij op de zaak, hetzij op de bouwlocatie zelf. Ook belangrijk voor het bedrijf is dat de magazijnmedewerkers vlot met het WMS kunnen werken. “De overgang van papieren picklijsten naar het werken met handscanners en terminalscanners hebben we goed begeleid. Iedereen heeft trainingen gevolgd. Nu, een maand na de go live zijn we al voor 95% van al het papierwerk af”, klinkt het.
 
Voor Saint-Gobain Weber is Grimbergen de tweede vestiging die overgaat op Astro WMS; in 2019 ging de vestiging in Eindhoven hen al voor. Om een vlotte overgang te realiseren, gingen verschillende teamleden uit Grimbergen actief meewerken in Eindhoven. Bovendien stonden dezelfde medewerkers van Consafe Logistics in voor de begeleiding tijdens het proces.
Momenteel ziet Weber al resultaten van het nieuwe WMS. Zo levert het bedrijf nu al met hetzelfde aantal mensen meer orders uit en kon het de piek voor de paasdagen vrijwel helemaal met zijn vaste team bolwerken.
 
Naar verwachting gaat komend jaar ook de nieuwe vestiging van Weber in Raamsdonksveer over op Astro WMS.
 
X